Tel: 0216 337 70 41 | [email protected]

Home » Siber Dünya’nın Geleceği

Siber Dünya’nın Geleceği


tamer_dag_largeDoç. Dr. Tamer Dağ

1973 yılında Gaziantep’de doğmuştur. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden bölüm ikincisi, üniversite üçüncüsü olarak mezun olmuştur.  Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Northeastern Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.  Yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak da çalışmıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra 5 yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde Lucent Technologies’de yazılım mühendisi olarak çalışmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra sırasıyla Işık Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmıştır.   Çalışma konuları arasında Bilgisayar Ağları, Sensor Ağlar, Yönlendirme Algoritmaları, İç Mekan Konumlandırma Sistemleri bulunur.


naci_unalYrd. Doç. Dr. Ahmet Naci ÜNAL

10 Aralık 1968’de Ankara’da doğdu. Lisansını; Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Bölümünde tamamladı.

Lisansüstü eğitimlerini; İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Savunma Teknolojileri Anabilim Dalı’nda “Infrared (IR) Güdümlü Füzeler ve Hava Savunma Sistemi” isimli yüksek lisans ve “Stratejik Karar Verme Modelleri” isimli doktora tezleriyle tamamladı.

Elektronik tabanlı savunma teknolojileri ve karar destek sistemleri alanlarında uzmanlaştı.

Elektronik Harp, elektronik tabanlı savunma teknolojileri, siber güvenlik,… konularına yönelik kitap, makale ve bildirileri bulunmaktadır.

En son 2015 yılında Nobel Akademik Yayıncılık tarafından “Stratejik Karar Verme Boyutunda Bilgi Toplama/İşleme Amaçlı Karar Destek Sistemleri (Prof.Dr.B.Sıddık YARMAN ile birlikte)” ve “Siber Güvenlik ve Elektronik Bileşenleri” isimli kitapları basılmıştır.

Halen Bahçeşehir Üniversitesi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı olarak akademik çalışmalarına devam eden Yrd.Doç.Dr.Ahmet Naci ÜNAL aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Güvenlik Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi’dir.


mustafaari      Mustafa ARI

1968 doğumlu olan Mustafa Arı, ilk, orta ve Lise eğitimini Antalya’da tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi    Bilgisayar Mühendisliği bölümünden “Bachelor of Science” (1990) derecesine sahiptir. 1994 yılında Japonya’da (CICC) 6 ay, 1997 yılında da (JICA) 2 ay Bilgi Sistemleri konusunda eğitimler almış ve Marmara Üniversitesi İşletme bölümünde “Executive MBA” (2001) programını tamamlamıştır.

27 yıllık BT iş tecrübesine sahip olan Mustafa Arı, profesyonel iş hayatına 1990 yılında kamu sektöründe başlamış, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) uzman olarak sekiz yıl görev almıştır. 1998 yılında DPT’ten ayrılarak Telsoft, Telenity, İnnova ve Etiya’da, uzman mühendis, Yönetici, Direktor, ve Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonlarında görev yapmıştır. Halen Crypttech’de GMY ve Relisecure’de CEO olarak profesyonel iş hayatına devam etmektedir.

Mustafa Arı, 27 yıllık iş hayatında, görev yaptığı firmalar için 50’den fazla ülkede iş geliştirmiş, proje teslim etmiştir.


serap_gunal_resim Serap GÜNAL

VERİ KURTARMA HİZMETLERİ LTD. ŞTİ GENEL MÜDÜRÜ

İlk ve orta öğrenimini Uşak’ta Uşak Anadolu Lisesi’ni bitirerek tamamlayan Serap Günal, İTÜ Makine Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İş hayatına 1996 yılında Sun Tekstil Kalite Sorumlusu olarak başladıktan sonra, bir süre Yalteks Yalıtım Malzemeleri firmasında Toplam Kalite Sorumlusu olarak çalıştı. Bu iş deneyiminden sonra ise kariyerini sürdüreceği bilişim sektörüne 2000 yılında 64K Bilgisayar ve Reklamcılık Ltd. Şti. ‘ de Genel Müdür olarak başladı. Bu firmadaki görevinde Veri Kurtarma alanındaki çalışmalarının yanı sıra Anti Virüs programları alanında ses getiren projelere imza attı. 2006 yılında ise bugün sektörün öncü ve lider firması Veri Kurtarma Hizmetleri’nin kurucu ortağı oldu.  Bu görevinin yanı sıra 2009 yılından itibaren de Veri Kurtarma Hizmetleri firmasının Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürmektedir. İş hayatındaki başarısının yanı sıra, sürekli öğrenim ve gelişime önem veren Serap Günal, başta Acelab ve Seagate gibi sektörün küresel firmalarının düzenlemiş olduğu, bu alanda yurt içi ve yurt dışı birçok eğitime katılmıştır.  Evli ve iki çocuk annesi Serap Günal bilişim firmalarına, son kullanıcılara ülke çapında eğitimler vermektedir.


Share Button

Comments are closed.