Giyilebilir Teknolojiler
- Panel Başkanı: Prof. Dr. Orhan BABUCÇU, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı
- Prof. Dr. Alper CİHAN, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı
- Yüksel Koçak, Memorial Hastaneler Grubu Tıbbi Direktörü
- Kemal KAPLAN, Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim Teknolojileri Derneği Başkanı
Prof. Dr. Orhan BABUCÇU
27 Mart 1967 Erdek doğumlu olan Prof. Babucçu, liseye kadar eğitimini Erdek’te tamamladı. Kabataş Erkek Lisesi’ni kazanarak İstanbul’a geldi ve 1984 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi mezunu olarak aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.
Tıp eğitimini tamamladıktan sonra 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünde ihtisasa başladı ve 1999’da alanında uzman oldu. Aynı yıl Amerika’da Cleveland Klinik’te araştırmacı olarak göreve başladı ve mikrocerrahi üzerine eğitim aldı. Amerika’daki eğitimi ve görevini tamamladıktan sonra Türkiye’de tıp alanında çalışmalarını devam ettirmek üzere ülkesine dönüş yaptı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Plastik Cerrahi Bölümü’nü kurdu ve 12 yıl boyunca kurucu bölüm başkanlığını yaptı. 2005 yılında doçentliğini, 2010 yılında profesörlüğünü almış olan Babucçu, 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başladı. 2013-2014 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi AD’da bölüm başkanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Orhan Babucçu 2014 yılı itibari ile Bahçeşehir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görevlendirilmiştir.
Prof. Dr. Orhan Babucçu’nun ulusal ve uluslararası pek çok dernek üyeliği vardır. Mesleki ilgi alanları meme cerrahisi, vücut şekillendirme, genital estetik, iyileşmeyen yaralar, deri kanserleri ve ameliyat olmuş burunlardır.
Evli ve iki çocuğu olan Prof. Dr. Babucçu’nun başlıca ilgi alanları, öncelikle ailesi, kitapları ve doğa sporlarıdır.
Prof. Dr. Alper CİHAN
04 Nisan 1967 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra; 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki eğitimine başladı. 1990 yılında Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak ilk görev yeri olan Kahramanmaraş Devlet Hastanesinin Acil servisinde 3 yıl pratisyen hekim olarak çalıştı. 1993 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi anabilim dalında ihtisasına başladı. 1998 yılında Tıpta uzmanlık tezini “Deneysel karaciğer travmasında antifibrinolitik tedavi ile medikal hemostaz” konusunda yaparak uzmanlığını alıp Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında Yardımcı Doç. Dr. Ünvanı da almaya hak kazandı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de kuruluş aşamasında birçok görev aldı ve 7 yıl burada çalıştı.
2005 yılında genel cerrahi alanında Doçent doktor ünvanını kazandıktan sonra 2006 yılında Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Genel Cerrahi Klinik Şefi olarak atandı. Bunun yanında Ameliyathane Sorumluluğu görevini de başarıyla yerine getirdi. Aynı yıl içerisinde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurucu başhekim olarak göreve getirildi. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki temel vizyonu, Hastaların, çalışanların ve kamu idaresinin koşulsuz memnuniyeti olmuş ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmüştür. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ki faaliyetleri Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesini Avrupa Standartlarının üzerine çıkarmayı başarmış ve 2010 yılında şimdiki görev yeri olan İstanbul Üniversitesine atanmıştır.Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Yüksel KOÇAK
Kemal KAPLAN
İstanbul da doğan Kaplan Akdeniz Üniversitesi Elektronik Bölümü mezunudur. Sony, Netaş, Pimaş ve Yapı Kredi Bankasında uzman olarak, Esbank, Etibank, ZB ve HSBC Bank ta yönetici olarak görev yapmıştır. IDC tarafından ulusal ölçekte yapılan değerlendirmede 2016 yılının 2. CIO su seçilmiştir.
Yeniden yapılanma, finans kuruluşlarının birleştirilmesi, çağrı merkezi, kredi kartları, ATM ve bankacılık uygulama/teknolojileri ile sağlık uygulama/teknolojileri konusunda birçok projede görev almıştır.
Mobil teknolojiler, giyilebilir teknolojiler ve ArGe projeleri konusunda çalışmaları olup bir çok konferansta sağlık teknolojileri konusundaki deneyimlerini sektör ile paylaşmaktadır. Acıbadem Sağlık Grubu adına bazı kamu kuruluşlarına teknoloji danışmanlığı yapmaktadır. Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim
Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu başkanıdır. ArGe ekininde geliştirdiği AStore ürünü uluslararası ve ulusal bir çok ödül almıştır.
Halen Acıbadem Sağlık Grubu hastaneleri, üniversite ve tüm iştiraklerin teknoloji yönetimi ile ArGe den sorumlu yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Sn.Kaplan, çalıştığı kurumda aynı zamanda Teknik Hizmetler (Elektrik, Mekanik, Bakım, Onarım, Enerji Yönetimi, Çevre Yönetimi, İSG, Renovasyon) yöneticiliğini yapmaktadır. 2010 yılında Teknik Hizmetler bölümünü yeniden yapılandırmıştır. Holding bünyesinde bulunan 30 lokasyonun teknik hizmetlerinin yönetiminden sorumludur. Olağanüstü Durum Yönetim Komitesi başkanlığınıda Teknik Hizmetler adına yürütmektedir.