Tel: 0216 337 70 41 | [email protected]

Home » Davetli Konuşmacılar

Davetli Konuşmacılar


prof-dr-turker-kilic

Prof. Dr. Türker KILIÇ

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan ve Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde çalışan Prof. Dr. Türker Kılıç, özellikle beyin damar hastalıkları ve beyin tümörleri alanlarında çalışmakta ve kurucusu olduğu Nöroşirürji Araştırma Merkezinin başkanlığını yürütmektedir.
1966 Bursa doğumlu olan Dr. Kılıç, tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde 1991 yılında, uzmanlık eğitimini Marmara Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda (Yönetici: Prof Dr M Necmettin Pamir) 1997’de tamamlamıştır.

Harvard Üniversitesi Brigham and Women’s Hospital ve Dana-Farber Kanser Enstitüsü’ndeki Nöroonkoloji üst-ihtisasını (Yöneticiler: Prof.Dr Peter Black, Prof Dr Charles Stiles) Aralık 1998’de, Anatomi Doktorası’nı Marmara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı’nda (Yönetici: Prof Dr Safiye Çavdar) Şubat 2000’de tamamlamıştır.
Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) 2007)’de seçilen Dr. Kılıç, tıp fakültesi öğrencisi iken Uluslararası Tıp Fakülteleri Öğrencileri (MISC) Araştırma Ödülü ve Hacettepe Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü’nü almıştır.
Dr. Türker Kılıç, Avrupa Nöroşirürji Yeterliliğini 1997’de almış ve 1992 yılında Almanya’da transcranial doppler ultrasonography temel ve klinik eğitimini, 1995 yılında İsveç’te Gamma-Knife ışın cerrahisi eğitimini tamamlamıştır.
Bilimsel araştırmaları, 1999 yılında Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (EANS) “En Değerli Araştırma Ödülü”ne, 2001’de Amerika Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (AANS) “Nöroonkoloji Genç Araştırmacı Ödülü” ne layık görülmüştür.
Dr. Kılıç, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından 2000 yılında “Araştırmaya En Fazla Teşvik Eden Öğretim Üyesi” seçilmiştir. Yine 2000’de Türkiye Beyin Araştırmaları Derneği, Bilimsel Araştırma Ödülünü, 2001’de ve 2002’de Türk Nöroşirürji Derneği Bilimsel Araştırma Ödüllerini kazanmış ve 2002-2005 yılları arasında TÜBA-GEBİP bursuna (Yönetici: Prof Dr Yücel Kanpolat) layık görülmüştür.
Bilimsel çalışmaları, 2005 yılında Amerika Nöroşirürji Dernekleri Birliği’nin (AANS) En Değerli ABD-dışı Bilimsel Çalışma Ödülünü kazanmıştır. Dr Kılıç, 1997-1998 yıllarında Harvard Üniversitesi’nde beyin kanserlerinden olan astrositomlar konusunda çalışmış ve halen üzerinde çalıştığı bir molekülün astrositomlarda etkinliğini ispatlayan deneylerini sorumlu araştırmacı olarak yapmıştır. Bu araştırmanın 2000 yılında yayınlanması üzerine NIH onayı alınarak başlanan klinik araştırmaların sonunda üzerinde çalışılan molekül ilaç haline (Glivec) gelmiş ve günümüzde bazı beyin kanserlerinin tedavisinde kullanılır olmuştur.


halil-aksu

Halil AKSU

Halil Aksu GelecekHane’nin kurucusu ve baş düşünürüdür. 20 yılı aşkın profesyonel deneyimi bulunmaktadır. Halil Aksu teknolojiye çok inanır, bunu yürekten savunur. Bile bile iyimserdir ve etrafında pozitif enerji verir. Merak bilime dönüşür, bilim teknolojiye dönüşür, teknoloji inovasyona dönüşür ve inovasyon insanlığın gelişimini sağlar. Yönetim danışmanlığı alanında 100+ proje gerçekleştirmiştir. Şu an itibariyle 4 adet yayınlanmış kitabı bulunmakta, pek çok konferansta konuşmalar yapmaktadır.

Halil Aksu bir düşünürdür, bir mucittir ama en önemlisi aksiyon insanıdır. Halil Aksu ve GelecekHane, Maker Hareketi‘ni Türkiye’ye kazandırmıştır. Kalıp Kıran Hareketi’ni başlatmıştır, yeni yönetim metotların tanımlanması için sistematik bir çalışma yürütmektedir. Düzenli olarak yurt içinde ve yurt dışında konferanslarda konuşmalar yapmakta, seminerler vermekte, çalıştaylar düzenlemektedir.


Önder GÜLER

Google Cloud Ülke Müdürü

Ankara doğumlu ve Ankara Koleji, Odtü Isletme Lisans ve  Bilkent MBA eğitimli olan Önder Güler, NCR, Digital, Microsoft şirketlerinde üst düzey  yöneticilik görevlerinde bulundu.  Ardından Cisco ve Vodafone’da genel müdür yardımclığı ve direktörlük görevlerinde hem çok noktalı iletişim altyapılarının kurulması hem de kurumsal mobil/sabit iletişim çözümlerinin pazara sunulmasında Türkiye’nin en büyük finans, perakende ve üretim şirketleri ile çalıştı.  2014 yılında Google’un yeni ve büyüyen iş alanı Kurumsal hizmetler operasyonuna Türkiye, Yunanistan ve İsrail’den sorumlu Ülke Müdürü olarak atandı.  Halen  çok sayıda kurumun dijital dönüşüm projelerine Google bakış açısı ve teknolojileri ile katkıda bulunmaktadır.

 

 

Share Button

Comments are closed.