Blockchain, Bitcoin ve E-para: e-Para, Yeni Finansal Sistemler, Regülasyonlar
Moderatör : Mehmet GERZ – Ata Portfoy Yönetimi Genel Müdür

  • Cemil Şinasi TÜRÜN – Blockchain Evangelist, CTO TC-Coin.
  • İsmail Hakkı POLAT, Kadir Has Ünv. Öğretim Görevlisi

 

Mehmet GERZ: Ata Portföy Yönetimi’nde genel müdür ve CIO (“Chief Investment Officer”) olarak görev yapan Mehmet Gerz’in yatırım sektöründe 22 yıllık deneyimi bulunmaktadır. Ata Portföy, Forbes’un beş yıllık getiri sıralamasında altı kategorinin dördünde ilk ikide yer alan tek portföy yönetim şirketidir.
Daha önce Drake Capital Türkiye genel müdürü olan Gerz, Yapı Kredi Yatırım’da genel müdür yardımcısı, Bayındır Menkul, Oyak Yatırım, GFC Menkul ve Sparx adlı Japon fon yönetim şirketinde araştırma müdürlüğü yaptı.
Boğazici Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olan Gerz, ABD’de University of Maryland’de finans alanında çift dal yüksek lisans (MBA/MS) eğitimini TEV bursu ile tamamladı. İTÜ’de emeklilik fonlarında varlık dağılımı modelleri konusunda doktora tez çalışmasına 2017’de ara veren Gerz bu modeli Allianz Yaşam – Ata Holding BES Planı ile uygulamaya soktu. FODER danışma kurulu ve Rize Vakfı’nda yönetim kurulu üyeliği yapan Gerz 10 yıldır Capital adlı aylık dergide Piyasalar adlı bir köşe yazmaktadır. Evli ve iki çocuk sahibi olan Gerz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

Cemil Şinasi TÜRÜN: Blockchain evangelist ve girişimcidir. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik mühendisliği ve Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi, Bilgisayar Grafiği master derecesi vardır. 1995’den bu yana Türkiye’nin ilk web siteleri, ilk yerli 3D bilgisayar oyunları, üç boyutlu online dünyalar, dijital puan/para içeren, milyonlarca kişiye erişmiş pazarlama kampanyaları gibi pek çok ürünün üretilmesinde etkin rol oynamıştır. Şu anda blockchain teknolojisi kullanan ve dijital puanlarla ilgili TC-Coin isimli yeni start-up’ın teknoloji müdürüdür.

 

 

İsmail Hakkı POLAT, Kadir Has Ünv. Öğretim Görevlisi

1989’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İsmail Hakkı Polat, 1989-2004 yılları arasında sırasıyla Siemens, Nortel-Netaş, Ericsson ve Turkcell gibi telekomünikasyon firmalarında mühendis ve yönetici olarak çalıştı.

2004 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak “Yeni Medya” dersleri veren Polat, Türkiye’nin ilk Yeni Medya Bölümü’nün kuruluş çalışmalarında da rol almıştır. Ayrıca, Doğan Holding, Merkez Yayın Grubu ve Ciner Medya Grubu gibi medya kuruluşlarının mobil iletişim ile ilgili birimlerinin kuruluş ve interaktif servislerinin geliştirilmesi aşamalarında yönetici veya danışman olarak aktif görev yapmıştır. Polat, halihazırda Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak dersler vermekte ve dönem dönem BBC Media Action’a Bakü Devlet ve Slav Üniversiteleri’nin Yeni Medya müfredatlarının hazırlanması konusunda danışmanlık yapmaktadır. New York’taki Open School of Journalism kuruluşu için Mobil Gazetecilik eğitimleri hazırlayan Polat, son dönemde kurum, kuruluş ve üst düzey yöneticilere Dijital Dönüşüm ve özellikle KriptoParalar konusunda kişiselleştirilmiş eğitimler vermekte ve stratejik dönüşüm danışmanlığı yapmaktadır. Polat’ın Yeni Medya konusundaki görüş ve düşünceleri, her hafta Bloomberg Business Week Türkiye dergisindeki köşesinde yayınlanmaktadır.