XI. İSTANBUL BİLİŞİM KONGRESİ

”Veri Odaklı E-Dönüşümün Ayak Sesleri”

6 Aralık 2017

2017 Yılı XI. İstanbul Bilişim Kongremiz, “Veri Odaklı E-Dönüşümün Ayak Sesleri” teması ile Kadir Has üniversitenin Cibali Kampüsü’nde yapılacaktır. Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesinin düzenlediği geleneksel kongremize: Kamu, Özel Sektör, Sivil toplum kuruluşları ve bireylerden çok yoğun bir katılım beklemekteyiz.

XI. İstanbul Bilişim Kongresi ile Türkiye’ nin Bilişim Toplumu olma yolundaki ilerlemesine katkı sunmayı ve katkı verebilecek tüm tarafların Veri paylaşımı ve desteği sayesinde E-Dönüşüme hız vermeyi hedeflemekteyiz. Son 40 yılda teknolojinin gelişimi ile kurumlar ve özel şirketler dijital çağın getirdiği yeni araçları pazarlamada, yeni ürün ve iş modellerinde, otomasyonda ve organizasyon yapısına kadar farklı yerlerde kullandılar. Bu araçlar Kişisel bilgisayarlar, İnternet, Mobil Cihazlar, Akıllı telefonlar, Tablet ve Uygulamalardır ve e-Dönüşüme etki eden faktörlerin başında gelmektedirler. Ancak son 10 yılda teknolojinin katkısı bu araçların sayısını artırmış ve şirketleri e-dönüşüme zorlamaktadır. Mobil veya hareketsiz cihazların akıllanması (Telefon, tablet, araba, ev, akıllı sistemler, IOTler)  bulut bilişim, sosyal medya, büyük veri analizi, yapay zekâ, 3D yazıcılar, siber güvenlik, biyoteknoloji ve sanal gerçeklik yeni araçlara örnek olarak gösterilebilir.

XI. İstanbul Bilişim Kongresi’ nde değişimi, onu zorlayan araçları ve hayatı kolaylaştıran teknolojilerle birlikte E-dönüşümün kendisi ve yeni E-altyapılar üzerinde çalışmalar anlatılacaktır. Ağ Yapısı organizasyonundan Ağ (internet) Ekonomisine geçen şirketlerin E-Şirkete dönüşerek E-Ürün, E-Servis, E-Çözüm ve E-Hizmet sunması artık zorunluluktur. E-Şirketler: E-Vatandaş ile E-Devletin E-Kurumları ile artık farklı E-altyapılar ile çalışmak zorundadır. Teknik ve Mevzuat zorunluluklar bir yana artık içinde olduğumuz çağın ihtiyaçlarını ve gelecekte faklı sektör ve alanlarda önemli değişimler üzerine çalışmalar yapılacaktır.

Özgün araştırmalar ve konuşmacıların katılacağı kongremiz 6 Aralık 2017 tarihinde yapılacaktır. Kamu ve özel sektör yönetici ve çalışanlarının, akademisyen ve üniversite öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek XI. İstanbul Bilişim Kongresine tüm sektör temsilcileri davetlidir.

Kongre katılımı ücretsizdir.

Saygılarımızla,

Türkiye Bilişim Derneği
İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu