BASIN BÜLTENİ    

Pandemi Döneminin Teknolojik Gelişmelere Etkileri

14. İstanbul Bilişim Kongresi’nde Ele Alınıyor.

 

Bilişim kültürünü topluma yaymayı amaçlayan Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) İstanbul Şubesi pandemi sürecinin yeni dünya düzenine ve teknolojik gelişmelere etkilerini masaya yatırıyor. Her yıl İstanbul’da düzenlenmekte olan İstanbul Bilişim Kongresi’nin 14. buluşması bu sene dijital platformda düzenlenecek.

Virüsün Evrimi, Dijitalin Devrimi: Dağıtık Fiziksel Eski Dünya, Bütünleşik Dijital Yeni Dünya temasıyla 9-10 Aralık 2020 tarihlerinde iki gün süresince online platformda gerçekleştirilecek 14. İstanbul Bilişim Kongresi’nde akademisyenler ile kamu ve özel sektör temsilcileri tecrübelerini paylaşacaklar.

Dijital dönüşüme yapılacak yatırımlarla toplumsal kalkınmanın yanı sıra verimli bir ekonomik kalkınmaya dikkat çekmeyi amaçlayan kongrede Dünyada ve Türkiye’deki pandemi süreci, pandemi sürecindeki yeni teknolojik gelişmeler, akıllı şehirler, afet bilişimi, yenilenebilir enerji, bilişim teknolojilerinin sağlık ve tarım sektörlerindeki önemi, iş dünyası ve pazarları değişime zorlayan süreçlerin yönetimi ve teknoloji tabanlı çözümleri, dijital dönüşümün hızlanması ile gelecekte değişecek iş, ticaret ve yaşam tarzları üzerine çalışmalar katılımcılar ile paylaşılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naim Erol Özgüner moderatörlüğünde başlayacak Pandemi Dönemi Akıllı Şehirler panelinde İBB Teknoloji Koordinatörü Melih Gecek, BELBİM Genel Müdürü Yücel Karadeniz, İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin, İSBAK Genel Müdürü Esat Temimhan ve UGETAM Genel Müdürü İbrahim Edin pandemi döneminde alınmış önlemleri, yeni normal süreçte Türkiye’ye ve dünyaya örnek teşkil edecek akıllı şehir uygulamalarını paylaşacaklar.

Pandemi ve Afet Bilişimi konularındaki çalışmalar İBB Deprem Risk Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman moderatörlüğünde gerçekleştirilecek ikinci panelde Esri Türkiye CEO’su Barış Uz ve Parametre CEO’su Can Dağdelen’in katılımları ile gerçekleştirilecek.

TBD Merkez İcra Kurulu Başkanı Dr. Aydın Kolat’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek ilk günün son panelinde Veri Biliminde Yeni Trendler ve Yenilikler Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gonca Telli, Bilişim A.Ş Teknoloji ve ARGE Direktörü Ulaş Kula, TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, Öner Bilişim Kurucu ve Genel Müdürü Cemal Kıvanç Öner ve Netuce Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi Orkun Başar’ın katılımıyla tartışılacak.

Bulut Bilişim ve Güvenlik konularındaki çalışma örneklerinin, 10 Aralık 2020 günü TBD 2. Başkanı Ali Yazıcı moderatörlüğünde paylaşılacağı panel katılımcıları arasında LOSTAR Bilgi Güvenliği Kurucusu Murat Lostar, TÜRKKEP Kurucu Ortağı Ayhan Şehrin, Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Başkanı Yavuz S. Selim Yüksel bulunuyor.

Yenilenebilir ve Dağıtık Kaynakların Girişimler Sayesinde Akıllı Yönetimi Trangels Kurucu Ortağı ve TBD İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Karayağız moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde ele alınacak. MMI Eurasia Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Namık Sarıgöl, Nanomik Biyoteknoloji Kurucu Ortağı ve CEO’su Buse Berber Örçen, Laska Teknoloji Kurucusu ve CEO’su Onur Güdü, Bak-Tek Çevre Teknolojileri CEO’su Alp Taşan, Sampaş Genel Koordinatörü Selçuk Ilıkcan panelin konuşmacıları arasında yer alıyor.

Sanal ortamda düzenlenecek 14. İstanbul Bilişim Kongresi’nin son özel kapanış paneli  T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Galip Zzerey Moderatörlüğünde Gelecek Dijital Tarım ve Sağlıkta başlığı ile yapılacak. Panelde  ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy Akıllı Tarım, Fütürist ve B-Wise Kurucu Ortağı Cenk Tezcan Akıllı Sağlık ile Cemil Şinasi Türün Yeni Finansal Sistemler konularını ele alacak.

 

  1. İstanbul Bilişim Kongresine katılım Ücretsizdir . Program ve katılım ile ilgili bilgilere http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr adresi üzerinden erişilebilir.